»Prinašamo vam napravo, ki ne samo določa novo kategorijo, temveč presega kategorizacijo,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na dogodku Galaxy Unpacked 2019 povedal Justin Denison iz Samsunga.

Galaxy Fold premore 18,54-centimetrski (7,3-palčni) brezkončnim prepogljivi zaslon, ki se prepogne v kompaktno napravo z zaslonom na preklop. Bralnik prstnih odtisov se nahaja s strani, ki se je palec normalno dotika, kar omogoča enostavno odklepanje naprave. Zaslon je AMOLED, zvočnike pa je izdelalo podjetje AKG.

Samsung je za potrebe pregibnega telefona razvil novo plast polimera in ustvaril za približno 50 odstotkov tanjši zaslon od običajnega zaslona pametnega telefona. Material omogoča, da je nov Galaxy Fold hkrati fleksibilen in trpežen, primeren za trajno uporabo.

Telefon lahko polni druge naprave

V Samsungu med lastnostmi novega mobilnika izpostavljajo tudi multiaktivno okno, ki uporabniku omogoča, da hkrati na enem zaslonu odpre in dela z do tremi aplikacijami, ter koncept neprekinjenosti aplikacije. To pomeni, da se aplikacije brez prekinitve prilagodijo prehodu med zaslonoma.

Tu sta tudi napreden sistem dvojne baterije in brezžične skupne rabe energije, kar pomeni, da se lahko brezžično polni prek druge naprave ali brezžično polni drugo napravo, ko je priključen na polnilec.

Galaxy Fold bo na voljo v različici s podporo za mobilno telefonijo LTE in različici s podporo za mobilno telefonijo pete generacije (5G), pri čemer bo na trg prišel 26. aprila., zanj pa bo treba odšteti vsaj 1.800 evrov.

Predstavili tudi Galaxy S10

Ob obeleževanju desetletnice od predstavitve prve generacije je Samsung predstavil tudi novo generacijo svojih premijskih pametnih mobilnikov Galaxy S. Nova generacija nosi oznako Galaxy S10 in prinaša štiri različne modele: Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e in Galaxy S10 5G.

Prednaročila za modele Galaxy S10, Galaxy S10+ in Galaxy S10e so na voljo od 21. februarja, v redno prodajo na izbranih trgih pa bodo prišli 8. marca.

Serija Galaxy S10 ima prav tako dinamični zaslon Amoled, podpira video standard HDR10+, hitro polnjenje in brezžično skupno rabo energije. Model S10 5G podpira tudi postopno prihajajoča mobilna omrežja naslednje generacije, model S10+ pa ima tudi 1 TB vgrajenega pomnilnika.

Tu so še izboljšane zmogljivosti nameščenih tehnologij umetne inteligence, ultrasonični bralnik prstnih odtisov, ki odčita 3D-konture uporabnikovega fizičnega odtisa in ultra širokokotna kamera, ki omogoča 123-stopinjski pogled.

Podjetje je ob vsem tem predstavilo še novo pametno uro Galaxy Watch Active, pametni športni zapestnici Galaxy Fit in Galaxy Fit e ter brezžične slušalke Galaxy Buds.