Koncert bo del vsakoletnega glasbenega festivala Vivid Live v sydneyski operi, poroča britanski Guardian. Na njem bodo The Cure nastopili drugič. Prvič, z naslovom Reflections, so na festivalu nastopili leta 2011, ko so v dveh zaporednih večerih izvedli glasbo s prvih treh albumov Three Imaginary Boys, Seventeen Seconds in Faith. Plošči Disintegration bodo tokrat dodali še druge svoje pesmi.

Disintegration so The Cure izdali leta 1989, na britanski lestvici albumov pa se je zavihtel na tretje mesto in postal njihov najvišje uvrščeni album. Pesmi, kot so Lullaby, Lovesong, Pictures of You in Fascination Street, so utrdile uspeh skupine tudi v ZDA. Do leta 1992 je album dosegel več kot tri milijone prodanih izvodov po vsem svetu.

Kot je razvidno z uradne spletne strani, bodo Disintegration v Sydneyju izvedli štirikrat. Smith je ob napovedi koncertov povedal: »Koncerta Reflections leta 2011 sta bila resnično nepozabno doživetje in s spominom na navdušenje, ki je spremljalo izvedbe naših zgodnjih albumov, smo zdaj z veseljem napovedali vrnitev.«

Skupina ima v letošnjem letu napovedan niz festivalskih koncertov po svetu. Nastope Disintegration v Sydneyju so označili za »svetovno premiero«, vendar drugih koncertov pod tem nazivom niso predvideli, še poroča Guardian.