Vnovič je svojo moč dokazal tudi Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je letos dobil 12 od 16 tekem svetovnega pokala, tokrat pa je zgrešil prve štiri strele v stoječem položaju. Kljub temu se je z izjemnim tekom prebil do petega mesta in še povečal svojo prednost v skupnem seštevku.

Slovencem je na tekmi kazalo izredno dobro, na koncu pa je bil s 25. mestom lahko res zadovoljen le Miha Dovžan, ki je po 17. mestu lani v Ruhpoldingu tokrat dosegel drugo najboljšo uvrstitev v karieri. Podlaga za uspeh je bilo dobro streljanje, enkrat je zgrešil stoje, nato pa je Dovžan z dobrim tekom v zadnjem krogu celo pridobil eno mesto.

Po streljanju je dobro kazalo tudi Mitji Drinovcu, ki je moral v kazenski krog enkrat, šel v zadnji krog kot 30., na koncu pa zdrsnil na 43. mesto in ostal brez točk. Rok Tršan je bil z dvema zgrešenima streloma soliden na strelišču, leže je zgrešil celo le enkrat in bil po tretjini tekme 34., a v smučini ni zdržal tempa tekmecev. Pristal je na skromnem 60. mestu.

Klemen Bauer in Jakov Fak sta severnoameriško turnejo izpustila in se pripravljata na svetovno prvenstvo, ki bo marca v Östersundu na Švedskem. Pred prvenstvom tekmovalce in tekmovalke v ZDA čakata še zasledovanje in štafeta oziroma tekma mešanih parov.