V ciklu Pop-Upstart dogodkov vsak mesec gostijo slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogočijo, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Predstavitveni pogovor z vsemi ustvarjalci in posebnimi gosti bo potekal danes, v četrtek, 14. februarja, od 18. ure dalje v Projektni pisarni Centra za kreativnost na Partizanski cesti 11 v Mariboru. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, v kateri bodo izdelki iz nabora znamk Nimaš Izbire in We Are Lena vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah; enako tudi v petek, 15. februarja, od 10. do 18. ure.

We Are Lena

Lena je fiktivna tvorba, katere zgodba izhaja iz ljubljanskih podzemnih katakomb. Ustvarjena je bila ob spontanem napenjanju nevroloških povezav svojih mam Tjaše Pezdirc in Eve Slana. Manifestira se v oblekah. Tokrat je začinjena tudi z novo kolekcijo. Edinstvene lastnosti znamke se kažejo v kombinaciji odštekanosti, barv in trendovskih potiskov. Združuje jih Lena, dekle iz logotipa, ki pooseblja znamko. Lena pomeni ščepec norosti, žličko zabave in kanček odbitosti ter popestri garderobo tako mladim kot tudi mladim po srcu.

Nimaš Izbire

Je eden najmlajših operativnih kolektivov brsteče slovenske alternative. Skozi eksperimentiranje na področjih ulične mode, klubske scene in vizualnih umetnosti njegovi člani sproti spoznavajo teren s prizadevanjem za usmerjanje energije v kreativnost in z uresničevanjem svoje izbire. Maribor bo igral izjemno vlogo na poti, ki so jo že ubrali lani spomladi in jo nadaljujejo s prvo letošnjo pop-up trgovino, kar bo tudi njihov prvi projekt zunaj Ljubljane. Premierno bodo predstavili nekaj novih kosov oblačil v spremstvu avdiovizualnega posega v prostor s pomočjo instalacije, ki so jo zasnovali že za KROM dogodek, ki je potekal 9. februarja v Klubu K4 v Ljubljani.