Socialna inovacija je vsaka inovacija, ki je socialna v svojih ciljih ali sredstvih. V praksi so socialne inovacije v obliki socialnih podjetij, korporativnih inovacijskih projektov, neprofitnih projektov, programov javnega sektorja, gibanj ali lokalnih projektov.

Če vas to področje zanima, ste sami socialni inovator ali pa imate idejo za socialno inovacijo, se lahko udeležite dogodka v petek, 15. februarja, od 9. do 11. ure v Tehnološkem parku Ljubljana (dvorana B3, pritličje stavbe B), na katerem bodo svetovalci in strokovnjaki za socialne inovacije predstavili predhodne rezultate projekta, predvsem zaključke raziskav o temeljnih socialnih inovacijskih spretnostih.

Na dogodku boste izvedeli, kako je potekal projekt, v katerem nastaja online učilnica za socialne inovatorje. Pri tem boste lahko dobili idejo, kako lahko svojo inovacijo uspešno predstavite svoji ciljni skupini. Spoznali boste zanimive ljudi, saj je dogodek namenjen tudi intenzivnemu mreženju med socialnimi inovatorji ter ostalimi, ki jih tematika zanima. Testirali boste beta verzijo spletne učilnice za socialne inovatorje in izvedeli zanimive podrobnosti o poteku projekta. Najpomembneje pa je, da boste lahko spletno učilnico za socialne inovatorje na dogodku brezplačno testirali.

Udeležbo na dogodku lahko potrdite na tej povezavi.