V nogometni ligi prvakov so se s prvimi tekmami osmine finala začeli izločilni boji. Na obeh današnjih tekmah v Manchestru in Rimu so gledalci v prvem polčasu videli taktični boj in uspavanko, v drugem pa tudi gole.

Manchester United in PSG sta se šele prvič pomerila v evropskem tekmovanju. Tekma je bila posebna za zvezdnika gostiteljev Pogbaja, saj je kot rojeni Parižan igral proti svojim someščanom. Ostala mu bo v slabem spominu, saj je bil v 90. minuti izključen zaradi drugega rumenega kartona in na povratni ne bo smel igrati. Pomenila je tudi konec serije nepremagljivosti trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki na 12. tekmi doživel sploh prvi poraz, odkar je sedel na klop Manchester Uniteda.

Parižani so bilo sicer zelo oslabljeni, saj so zaradi poškodb manjkali ključni igralci Neymar, Cavani in Meunier, a so se z izzivom dobro soočili. Trener, Nemec Thomas Tucher, je moral spremeniti postavitev 4-3-3 v sistem 4-2-3-1. Tako je bil pravi napadalec le Mbappe, za njim je v vlogi kreativnega vezista deloval Draxler. PSG, ki je bil s 17 goli najučinkovitejše moštvo v skupinskem delu tekmovanja, se ni posebej poznala odsotnost poškodovanih napadalcev. Za nameček so z garanjem vezistov z Verrattijem in Marquinhosom na čelu nevtralizirali organizacijo napadov Angležev in jih naredili povsem nemočne.

Čeprav je šlo za derbi dveh nogometnih gigantov s kopico vrhunskih nogometašev, v prvem polčasu ni bilo veliko priložnosti. Najlepšo je zapravil Mbappe za Parižane, medtem ko so imeli gostitelji težave s poškodbami, zato sta morala z igrišča Lingard in Martial. Drugi polčas se je začel s silovito ofenzivo francoskega prvaka, ki je z dvema goloma hitrima goloma v sedmih minutah na kolena spravil tekmeca ter si tako priigral velik kapital za povratno tekmo. Argentinec Di Maria, za katerim je težka sezona, je bil dvakrat podajalec. Najprej je po kotu zadel branilec Kimpembe, nato pa po šolsko izvedenem protinapada še prvi zvezdnik Mbappe. Igra gostiteljev je povsem razpadla in pred polomom jih je reševal vratar De Gea. PSG je tako z eno nogo že v četrtfinalu.

Porto je prišel v Rim s slovesom ekipe, ki je v skupinskem delu zbrala največ točk – 16 za pet zmag in remi. V drugem polčasu je kljub le 19 letom v slogu zrelega igralca zablestel vezist Nicolo Zaniolo z dvema zadetkoma. Da je Porto izgubil le z golom razlike ter kljub slabi predstavi ohranil upanje za četrtfinale, ima veliko zaslug vratar Iker Casillas. Na 185. tekmi v evropskih pokalih, s čimer je trdno na prvem mestu, je zbral kar sedem obramb.