Manias in njegova ekipa si želijo, da bi si lahko vsakdo privoščil visokokakovostno nalivno pero, izdelano s tehnologijo 3-D tiskanja, po sprejemljivi ceni. V razvojnem obdobju so z vodilnim svetovnim podjetjem za 3-D tiskanje Shapeway testirali več kot 170 različnih dizajnov – debelino in barve nalivnikov, po šestih mesecih pa so dobili prototipe, ki so jih navdušili. Cilj akcije, ki traja do konca februarja, je zbrati 5000 dolarjev; do danes je projekt podprlo 47 podpornikov, ki so mu namenili malo manj kot 3000 dolarjev.

Iz obstojnega materiala različnih barv

Nalivnike iz obstojnega ultra lahkega materiala različnih barv v sijočem ali mat videzu so poimenovali po svetovnih prestolnicah New York, London, Rim, Pariz, Barcelona in Amsterdam. Kot zadnje se je skupini pridružilo še elegantno kovinsko nalivno pero Barcelona. Nalivniki skupaj s štirimi bombicami črnila so v prednaročilu na kickstarterju na voljo (odvisno od modela) po ceni od 39 do 88 evrov, naročnikom pa jih bodo začeli pošiljati maja. Po koncu kampanje nalivnikov ne bo več mogoče kupiti.

Pisanje na roko spodbuja ustvarjalnost

Znanstveniki ugotavljajo, da pisanje, ki je formalizirana oblika razmišljanja, spodbuja ustvarjalnost, povečuje možnost reševanja težav, pripomore k boljšemu spominu in povečuje sposobnost učenja. Pisanje na roko nam omogoča, da smo bolj v stiku s svojimi mislimi in postavljenimi cilji. Poleg tega tudi povečuje nevralno dejavnost v določenih delih možganov, dokazujejo medicinske raziskave.

Kampanjo nalivnika Storyteller lahko podprete tukaj.