V zgodnjih jutranjih urah, okoli 1.20 ponoči, so policisti v Ilirski Bistrici minulo soboto ustavili 35-letno voznico osebnega vozila. Voznica se s policijskim sumom, da je alkoholizirana, ni strinjala, ker je odklonila alkotest, pa so policisti odredili strokovni pregled. Med postopkom so imeli policisti tudi veliko dela z njenim možem, ki je bil sopotnik v njenem vozilu. 44-letnik se je po poročanju PU Koper do policistov vedel nedostojno, kričal in jim celo grozil.

Medtem ko so policisti voznico odpeljali na strokovni pregled v bližnji zdravstveni dom, se je mož vrnil domov. Zapletlo pa se je, ko so policisti voznico po pregledu odpeljali na njen domač naslov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik, po poročanju PU Koper, nenadoma odprl vrata policijskega vozila in pričel tepsti policista. Na pomoč sodelavcu je poskušala priskočiti policistka, ki je bila prav tako v policijskem vozilu, a sta jo obstopili žena napadalca in njegova mati. Policistka je zato uporabila plinski razpršilec, nato pa se je 44-letnik obrnil, policistko zagrabil za lase ter jo vlekel po tleh. Ko je opazil, da je policist uspel izstopiti iz vozila, je 44-letnik zbežal proti hiši, ko ga je policist dohitel, pa je 44-letnik tega brcnil v glavo in poškodoval.

Policista sta kraj zapustila in odšla v ZD Ilirska Bistrica na pregled, v zadevo pa so se vključili kriminalisti, ki bodo zoper 44-letnika podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Za 35-letno voznico in kršiteljevo mamo, ki sta se vmešali v postopek, pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.