V noči na petek se je v Postojni zgodil umor. O tem, da v stanovanju enega izmed blokov v Ulici prekomorskih brigad leži mrtev moški, je bila policija obveščena danes nekaj pred deseto uro dopoldne. Policisti so tam res našli 57-letnika, zdravnica pa je ob ogledu ugotovila, da je moral slednji umreti že ponoči. »Obstajala je možnost nasilne smrti, zato so kriminalisti takoj začeli zbirati obvestila in prvotno domnevo dejansko potrdili. Eni osebi so odvzeli prostost in trenutno je v policijskem pridržanju,« je dogodek potrdila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Burno razmerje, spori in alkohol

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi šlo za obračun med partnerjema, zgodil se je v bloku nasproti nekdanjega postojnskega gasilskega doma, kjer je stanoval 57-letni moški. Policisti so pridržali mlajšo žensko, po naših informacijah naj bi svojega partnerja zabodla. Policija je danes popoldne še opravljala ogled kraja, zato so več informacij obljubili po končanih preiskovalnih dejanjih.

Vest o umoru se je danes razširila tudi po Postojni, večurna prisotnost policije pred stanovanjskim blokom je mnogim dajala slutiti, da se je zgodilo nekaj hudega. Postojnčan, ki ni želel biti imenovan, a je žrtev in osumljeno poznal, je povedal, da sta bila oba domačina in da je bila ženska kar nekaj let mlajša od žrtve. Potrdil je še, da je bilo njuno razmerje večkrat burno in da je med njima že prihajalo do sporov. Večkrat je spore dodatno podkrepil tudi alkohol. Osumljena je delala kot natakarica v enem od postojnskih barov, moški pa je bil več let zaposlen kot trgovec.