Policisti policijske postaje Ljubljana Center so primere uličnih ropov obravnavali med 7. in 19. januarjem. S pomočjo oškodovancev, prič in posnetkov video nadzornih kamer so ugotovili, da so za nasilna kazniva dejanja ropa osumljene tri mlajše osebe, ki so se združile zato, da bi ropale.

Policisti so na območju centra Ljubljane nato izvajali poostren nadzor, da bi preprečili ulično kriminaliteto in da bi pri kontroli terena uspešno izsledili tri mlajše fante, ki so po opisu ustrezali opisom osumljencem. Ugotovili so, da gre za tri mladoletne osebe, ki so v sedmih ropih oškodovancem odtujili manjše količine denarja (pet, 10 ali 20 evrov). Kot so še ugotovili policisti, so se osumljenci do oškodovancev, ki so bili v večini primerov mladoletniki, vedli nasilno, v enem primeru so zagrozili tudi z nožem.

Osumljene mladoletne osebe so stare 17 let, eden je državljan Makedonije z urejenim statusom v Sloveniji, druga dva pa sta državljana Slovenije. Za vse tri so na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo za sedem kaznivih dejanj ropa, za katere so zagrožene kazni zapora od treh do petnajstih let. Nobenega od osumljenih do sedaj še niso obravnavali za tovrstna kazniva dejanja, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.