Ceste so znova terjale krvavi davek, v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje so letos umrli že trije ljudje, medtem ko so lani v enakem času policisti v svojo statistiko zabeležili zgolj eno samo smrtno žrtev. Tretja huda prometna nesreča se je po dveh smrtnih žrtvah na Celjskem tokrat zgodila na Koroškem, v njej pa je ugasnilo življenje mladega 19-letnega dekleta doma z Raven na Koroškem.

Kot je zapisala Milena Trbulin iz Policijske uprave Celje, se je nesreča zgodila v torek okoli 20.40 na glavni cesti zunaj naselja Podklanc med Ravnami in Dravogradom. »Devetnajstletna voznica, ki je vozila iz smeri Raven na Koroškem proti Dravogradu, je v dolgem desnem preglednem ovinku iz neznanega razloga zavila na levo smerno vozišče. V tistem trenutku pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna voznica, ki je skušala trčenje preprečiti z umikanjem v desno,« je Trbulinova zapisala v policijskem poročilu. Žal ji to ni uspelo. Vozili sta silovito trčili, 19-letna voznica pa je pri tem utrpela tako hude poškodbe, da ji niti reševalci Zdravstveno-reševalnega centra Koroška, ki so poleg gasilcev Koroškega gasilskega zavoda z Raven prispeli na kraj nesreče in ukleščeno voznico s tehničnim posegom najprej rešili iz vozila, niso mogli več pomagati.

Poškodovano voznico drugega osebnega vozila so odpeljali na zdravljenje v slovenjgraško bolnišnico. Kot smo izvedeli, je nesrečna mlada voznica z Raven, ki nesreče ni preživela, ravno dan pred nesrečo praznovala 19. rojstni dan, sicer pa je bila dijakinja srednje zdravstvene šole na Ravnah in bi imela čez dober mesec tudi maturantski ples.

Sicer pa je cesta, kot so nam povedali domačini, ravno na tem delu, tik ob Meži, kjer se je zgodila nesreča, vedno rahlo poledenela in zato spolzka, saj nanjo nikoli ne posije sonce, prav to pa je bil najverjetneje tudi vzrok za hudo nesrečo, ki se je za mlado Ravenčanko končala tragično. »Dejansko je to še en dokaz, zakaj se Korošci tako zelo borimo, da bi čim prej dobili hitro cesto. Pa ne samo do Slovenj Gradca, temveč tudi naprej do Holmca,« je ob tem dejala ena od domačink, ki dodaja, da so prometne nesreče na tem odseku zelo pogoste. Samo v zadnjih desetih dneh naj bi se na odseku med Ravnami in Dravogradom zgodile tri, skoraj identična prometna nesreča s tragičnim koncem pa se je na istem kraju zgodila pred natanko desetimi leti.