Mariborčan, svetovni prvak iz Kreischberga 2015, se je s 13. mestom v kvalifikacijah (na treningu je bil sedmi) zanesljivo uvrstil v izločilne boje. V osmini finala je v svoji skupini zasedel drugo mesto za olimpijskim prvakom, Kanadčanom Bradyjem Lemanom. Tega je Flisar nato prehitel v četrtfinalu, v katerem je vodil od starta do cilja, dobro pa je startal tudi v polfinalu. A Leman ga je hitro prehitel, v boju s Švicarjem Alexom Fivo pa je Mariborčan potegnil krajšo in osvojil tretje mesto v skupini. V malem finalu je bil zadnji in tekmovanje končal na osmem mestu.

»Prva vožnja je bila v redu. Dobro sem startal, potem pa naredil manjšo napako v prvem zavoju, kjer sem izgubil nekaj hitrosti in sta me dva tekmeca prehitela. Bilo je malo napeto, moral sem spet prehitevati. Čeprav sem skoraj padel, se je vse izšlo dobro, to je nekako moj slog, da mora biti bolj napeto. Četrtfinale je bila vožnja, ki si jo želim. Vse odlično, start, vožnja, vse…,« je svoje dobre uvodne vožnje v Solitudu ocenil Filip Flisar, oče sedemmesečne hčerke Sofie in zmagovalec sedmih tekem v svetovnem pokalu.

A nato je sledila tudi Štajerčeva samokritika. »Približno tako bi moral voziti ves čas. Toda potem sem v polfinalu imel malenkost slabši start, a nič za to, nato pa sem naredil napako. Lemanu sem prišel za hrbet, bil sem hitrejši od njega. Žal sem bil na njegovi levi strani in nisem več mogel zaviti na desno, čez njegove smuči. Fiva je prišel na notranjo stran in me prehitel. Moja napaka, ki me je stala še boljšega dosežka in si jo bom zapomnil za vse življenje,« je bil kritičen Filip Flisar, ki se je prebil do polfinala, kar mu v tej sezoni svetovnega pokala še ni uspelo.

SP, smučarski kros, moški: 1. Place (Fra), 2. Leman, 3. Drury (oba Kan), 4. Fiva (Švi), 8. Flisar (Slo), ženske: 1. Thompson (Kan), 2. Smith (Švi), 3. Baron (Fra), 4. Lüdi (Švi).