Drugouvrščena Švicarka Corinne Suter, ki je bila najhitrejša na prvem treningu, je zaostala osem stotink sekunde. Zmagovalka obeh smukov v Cortini d'Ampezzo, Avstrijka Ramona Siebenhofer je bila z zaostankom 25 stotink sekunde tretja.

Na treningu je kar nekaj od tekmovalk taktiziralo in je načrtno zgrešilo katera od vrat. Štuhčeva, ki je bila na prvem treningu 19., je bila tokrat v spodnji polovici nastopajočih.

Štuhčeva v Garmischu doslej največ peta

Mariborčanka je v tej sezoni na treh smukih osvojila stopničke za popoln komplet smukaških uvrstitev na zmagovalni oder. Zmagala je v Val Gardeni, druga in tretja je bila v Cortini d'Ampezzo. Osemindvajsetletnica je trenutno tretja najboljša v smukaškem seštevku sezone.

Tako kot v Kitzbühlu so se tudi v Garmisch-Partenkirchnu zaradi neugodne sobotne vremenske napovedi odločili za spremembo programa, superveleslalom bo na sporedu v soboto ob 10. uri, smuk pa bo po novem v nedeljo ob 11.30.

Štuhčeva ima še nekaj neporavnanih računov s progo Kandahar. Njen najboljši smukaški dosežek na tem prizorišču je peto mesto iz sezone 2014/15, najboljši superveleslalomski pa 13. mesto iz sezone 2015/16.