»Vojvoda edinburški je bil udeležen v trku z drugim vozilom,« so navedli v britanski kraljevi palači. Dodali so, da se je nesreča zgodila v bližini kraljeve rezidence v Sandringhamu, kjer sta vojvoda in njegova soproga, kraljica Elizabeta II. od božiča. »Vojvoda ni bil poškodovan,« so še povedali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. V vozilu je bil še eden od uslužbencev kraljevega dvora.

V nesreči sta trčila land rover, ki ga je vozil 97-letni princ, in avtomobil znamke Kia. Voznica in potnica v njej sta utrpeli lažje poškodbe, zaradi česar so ju morali oskrbeti v bolnišnici. Od tam so ju že odpustili. Oba voznika sta morala opraviti tudi test alkoholiziranosti, a sta bila oba negativna.

Princ je bil zelo pretresen

Očividci so povedali, da se je prinčev avtomobil v nesreči prevrnil. Dodali so, da so mu pomagali iz avtomobila. Bil je pri zavesti, a zelo pretresen, so še povedali po poročanju britanskega BBC. Vojvoda se je že vrnil v Sandringham, pregledal pa ga je tudi zdravnik.

Lokalne oblasti v Norfolku so že pred to nesrečo nameravale razpravljati o varnosti na cesti, kjer se je zaletel princ Philip. Pričakovati je, da bodo omejitev hitrosti znižali s 60 na 50 milj na uro (s približno 95 na približno 80 kilometrov na uro). Namestili bodo tudi radarje.

Kraljičin soprog se je upokojil leta 2017, odkar se le redko pojavlja v javnosti. Svojo 92-letno soprogo spremlja na javne dogodke, ko se sam tako odloči in se počuti dovolj krepkega. Še vedno pa je zelo samostojen in še vedno vozi.