Tekmo je v 30. minuti na stran San Joseja odločilno prevesil Čeh Tomaš Hertl, vsega 20 sekund pred koncem pa je zmago gostiteljev ob igralcu več na ledu potrdil Joe Thornton. Pred tem je San Jose že v prvem delu v 18. minuti v vodstvo popeljal Joonas Donskoi, podajalec pri vseh treh golih pa je bil Erik Karlsson.

Vratar Martin Jones (22 obramb) je klonil le po strelu Kopitarja, ki je izpeljal akcijo s pomočjo Browna. Karlsson je na zadnjih 13 tekmah sicer vedno dosegel točko, pri tem pa je le enkrat sam premagal vratarja tekmecev in imel v tem obdobju 21 asistenc.

Vratar Los Angelesa Jack Campbell je ubranil 26 strelov gostiteljev in je šele drugič stal med vratnicama na zadnjih štirih tekmah. Pred tem je 24 tekem manjkal zaradi poškodbe kolena. »Zelo smo se borili. Igrali smo dobro in bi si zaslužili zmago. Mislim, da sem kriv tudi jaz, ker bi moral posredovati bolje in ubraniti strel ob drugem golu tekmecev,« je bil samokritičen Campbell.

Ekipo Los Angelesa, ki je spet na dnu zahodne konference, zdaj čakata dva prosta dneva, nato pa v Kalifornijo prihaja zadnjeuvrščena ekipa lige in vzhoda Ottawa.