»Nisem pobegnil, samo skril sem se. Rekel sem: Ne boste me ubili kot Davida,« je v videu, objavljenem na Youtubu, povedal oče 21-letnega Davida Dragičevića. Tega so 24. marca lani našli mrtvega, pri čemer njegova družina trdi, da ga je umorila policija.

»Še vedno sem zdrav, pri zdravi pameti, niso me uspeli likvidirati. Lahko me fizično ubijejo, a mi ne bodo nikoli odvzeli resnice in pravice za Davida,« je povedal po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina.

Davor Dragičević je izginil 30. decembra v poznih večernih urah, potem ko je policija v Banjaluki razgnala protestnike, ki so zahtevali, da oblasti raziščejo Davidovo smrt. Za očeta so sicer izdali tudi zaporni nalog, proteste pa so prepovedali. Za prepoved so se oblasti odločile, ker člani skupine po njihovem mnenju kršijo zakone. V odzivu na prepoved je Dragičević danes dejal, da v desetih mesecih protestov kljub trditvam oblasti niso storili nobene napake.

Je pa še sporočil, da se ve, kdo bo kriv, če se mu bo kaj zgodilo. Navedel je Dodika, predsednico Republike srbske Željko Cvijanović in notranjega ministra te entitete BiH Dragana Lukača.

21-letnega Davida so našli mrtvega 24. marca lani. Njegova smrt je bila uradno razglašena za samomor, ki naj bi ga domnevno storil, ker je bil obtožen kraje. Njegovi starši trdijo, da ga je umorila policija. Oblasti Republike srbske so obtožili, da prikrivajo umor, da bi zaščitili policiste.