»Čestitam Curenkovi, odigrala je zelo dober turnir, tudi v finalu, in pred njo je gotovo še veliko lepih teniških dogodkov. Drugič sem zmagala tu, lani sem bila v polfinalu, zato mi je turnir v Aucklandu zelo pri srcu in gotovo bom na njem igrala tudi naslednje leto,« je po trinajsti turnirski zmago v karieri povedala 26-letna Čehinja, nekdanja prva igralka sveta.

Pliškova je v sedmih zadnjih finalnih nastopih slavila še šestič. A vse prej kot lahko. Po izgubljenem prvem nizu je v drugem zaostajala s 3:5. Curenkova, ki se je v tretjem nizu nekoliko poškodovala gleženj, je bila le dve toči oddaljena od končnega uspeha, pa le tega ni dosegla. Čehinja je po velikem zaostanku zabeležila 13 zaporednih točk in povsem spreobrnila potek finala.

V moški konkurenci je turnir v Brisbanu dobil Japonec Kei Nišikori. Drugi nosilec teniškega turnirja s 590.000 dolarji nagradnega sklada, je v finalu s 6:4, 3:6 in, 6:2 premagal Danila Medvedjeva, četrtega postavljenega igralca iz Rusije. Nishikori je pred tem izgubil v finalih na devetih turnirjih v nizu.

Devetindvajsetletnik je nazadnje zmagal v finalu turnirjev ATP februarja 2016, ko je slavil v Memphisu, tokrat pa si je v Avstraliji priboril dvanajsto turnirsko zmago.