Formalne upokojitve sicer morajo biti, a Slavko je nenadomestljiv. Je moralna avtoriteta informativnega programa, napake legende »ostanite še naprej s nami« Janeza Čučka, ki je po upokojitvi ostal s časopisno tv-kolumno, verjetno ne bo ponovil. Manj bo verjetno v voditeljskih čevljih, a če bo zajadral v biografske vode, utegne njegova biografija postati biblija nacionalke. Slavko ni tv-zvezdnik, njegova skromnost in preprostost, a tudi odločnost in dosledno zagovarjanje novinarske avtoritete pri njegovih nekaj tisoč gostih so odlike, ki jih mlajši kolegi in kolegice težko dosežejo.

In nič ne kaže, da bi se Slavko v veselem decembru naveličal tv-nacionalke, njegov politični intervju s pozicijo in opozicijo kaže, da je v odlični voditeljski kondiciji. Ker so brez njega Odmevi kot župica brez soli, je prav, da pri Odmevih ostane še vsaj nekaj let, dokler bo lahko. Njegovi številni viktorji in druga priznanja so izstrelili Odmeve v najbolj prepoznavno, pa tudi naj gledano televizijsko informativno oddajo.

Prav nič senzacionalnega ni v Odmevih kot iskanje poštenih odgovorov, v želji po čim manj prikrivanja in sprenevedanja, tako značilnega za politični del gostov Odmevov. Zato, dragi Slavko, ostanite, radi vas bomo spremljali in gledali tudi naprej.

Tomaž Švagelj,Štanjel