Po podatkih uradnih spletnih trgovin v petericah trenutno najbolj prodajanih, najbolj dobičkonosnih in najbolj priljubljenih aplikacij na androidih in iosu najdemo predvsem igre. Med temi je v zadnjih letih opaziti tudi vse močnejša prisotnost velikih igričarskih studiov, ki na mobilnike prinašajo prilagojene videoigre s starih konzol in namiznih računalnikov. Tako danes na telefonu lahko igrate uspešnice, kot so Grim Fandango, Star Wars: Kotor, Final Fantasy 7, GTA in številne druge. Sledijo jim aplikacije z glasbenimi in video vsebinami. Po številu uporabnikov pa daleč prednjači facebook. Manj je zanimanja za aplikacije za povečanje produktivnosti.

Trenutno najbolj prodajane aplikacije za androide v Sloveniji

5. Hitman Sniper (videoigra)

4. Football Manager 2019 Mobile (videoigra)

3. Grand Theft Auto: San Andreas (videoigra)

2. Mini Metro (videoigra)

1. Minecraft (videoigra)

Trenutno najbolj prodajane aplikacije za ios

5. Human Anatomy Atlas 2019 (virtualni »atlas« človeškega telesa)

4. Plague Inc. (videoigra)

3. PlantSnap Plant Identification (aplikacija za prepoznavanje rastlin)

2. Heads Up! (družabna igra)

1. Minecraft (videoigra)

Nekaj koristnih aplikacij za slovenske uporabnike

Odpiralni časi

Če slučajno še ne uporabljate te odlične aplikacije za preverjanje delovnega časa in lokacij najbližjih odprtih trgovin, knjižnic, pošt, bank in drugih storitev, zamujate. (ios, andorid)

Moje kartice

Če vam v denarnici gnečo delajo nepregledne količine kartic zvestobe, si namestite to aplikacijo in jih s telefonovim fotoaparatom vnesite v napravo. Ko boste na blagajni, v aplikaciji izberite kartico in telefon ponudite za odčitavanje črtne kode. Storitev žal ne deluje s karticami na čip, kot je Mercatorjeva pika. (ios, andorid)

Tonight

Nedavno predstavljena aplikacija, s katero želi DJ Umek izboljšati vaše nočno življenje. Na enem mestu ponuja podatke o koncertih in drugih prireditvah v vaši okolici. (ios, android)

Biblos

Če ste včlanjeni v kakšno slovensko knjižnico, si lahko prek Biblosa brezplačno sposodite e-knjige v slovenščini in jih berete na pametni napravi. Katalog sicer ni najbolj obsežen, a premore kar nekaj domačih in tujih uspešnic. (ios, andorid)

Google podcasts

Če ste uporabnik andorida in applovcem zavidate poslušanje podcastov prek aplikacije itunes, ni več razloga za žalost. Google je namreč izdal svojo lastno aplikacijo za podcaste. Ta poleg svetovne ponudbe premore tudi najbolj priljubljene slovenske oddaje in mreže, od Apparatusa, Metine liste do Frekvence X. (andorid)