Na novozelandskem Južnem otoku je turistični vodnik na obali v bližini mesta Christchurch našel trupla šestih 11-mesečnih tjulnjev. Mladiče je nekdo očitno ubil, jim odstranil glave in jih odvrgel v vodo. Oblasti sumijo, da je storilec mladiče v vodo odvrgel s čolna, zato so že zagnali akcijo iskanja očividcev, ki bi jim lahko pomagali identificirat čolne, ki so v tistem času pluli v okolici.

Tri od šestih tjulnjev so poslali na pregled na bližnjo univerzo, kjer so potrdili, da najverjetneje ni šlo za napad morskega psa. Zelo nenavadno bi namreč bilo, da bi morski pes odgriznil glave šestih tjulnjev, a se ne bi dotaknil preostalega telesa.

Andy Thompson z lokalnega urada za ohranjanje živali je v izjavi povedal, da je šlo za brutalen napad na zaščiteno vrsto. Dodal je, da nekateri do tjulnjev gojijo sovraštvo zaradi zmotnega prepričanja, da te živali pojedo veliko rib, ki so priljubljene tudi na krožnikih. »Ne morem verjeti, da so ljudje pripravljeni izzivati življenjsko obsodbo zaradi nekaj rib,« je bil začuden Thompson.