Solskjaer je za United med leti 1996 in 2007 na 366 tekmah dosegel 126 golov. Leta 2008 je postal trener rezervne ekipe rdečih vragov, nato pa je vodil norveškega prvoligaša Molde.

Vodstvo Uniteda je 45-letnika za začasnega trenerja do konca sezone imenovalo danes, v medijih pa je novica o tem zaokrožila že nekaj ur pred tem. Njegovo ime se je že pojavilo na spletni strani kluba, ki pa je novico nato hitro umaknil in jo znova objavil danes.

Solskjaer bo United vodil ob pomoči Mika Phelana, Michaela Carricka in Kierana McKenno. Do konca sezone bodo vodilni pri Unitedu poiskali novega trenerja za daljše obdobje, je še sporočilo vodstvo rdečih iz Manchestra. »Manchester United je v mojem srcu in neverjetno je, da se vračam v takšni vlogi. Veselim se dela s to talentirano ekipo, osebjem in vsemi v klubu,« je bila prva izjava Solskjaerja.

Podpredsednik Uniteda Ed Woodward je ob tem povedal: »Ole je klubska legenda z ogromno izkušnjami, tako z igrišča kot v vlogi trenerja. Njegova zgodovina v Manchester Unitedu kaže na to, da živi in diha kulturo kluba, ki je navdušen, da se je vrnil skupaj z Mikom Phelanom. Prepričani smo, da bosta povezala igralce in navijače pred drugim delom sezone.«

Vodstvo zasedbe z Old Trafforda je imelo z Mourinhom na čelu večje ambicije, sodu pa so izbile dno slabe predstave na zelenicah ter najslabši uvod v sezono v 30 letni zgodovini kolektiva, kljub enajstim okrepitvam, ki so stale 450 milijonov evrov.