Anže Kopitar bo v Los Angeles Kings naslednjo tekmo igral 19. decembra doma prav proti Winnipegu. Kralji so s 25 točkami zadnji na lestvici in za točko zaostajajo za ekipo Chicago Blackhawks, ki je na domačem ledu v dvoboju s San Jose Sharks klonila s 3:7.

Derbi je odločil Mark Scheifele, ki je v rednem delu najprej podal do Nikolaja Ehlersa za izenačenje na 4:4, nato pa po štirih minutah in 18 sekundah podaljška postavil še končni izid. Jets so na ta način podaljšali niz zmag na pet. Scheifele je v dodatnem delu že tretjič v sezoni odločil srečanje, drugič na zadnjih treh tekmah, na 33 tekmah pa je zadel 21 golov ter ima 46 točk. S tem je na petem mestu najboljših napadalcev lige; Kopitar je 111. (21).

Igralci Calgary Flames so pri St. Louis Blues premagali s 7:2, Buffalo Sabres pa v Bostonu Bruins s 4:2. Finalisti minule sezone Vegas Golden Knights so po podaljšku s 4:3 v New Yorku ugnali Rangers. Alex Tuch je po dveh minutah dodatnega dela zagotovil zmago Vitezom, za katere je Marc-Andre Fleury ubranil 27 strelov. Dosegel je 423. zmago v karieri in se na večni lestvici lige na devetem mestu izenačil s Tonyjem Espositom.

Matthew Tkachuk je v St. Louisu, kjer je preživel mladost in kjer je bil zvezdnik NHL njegov oče Keith Tkachuk (z 208 goli v devetih sezonah za Blues), dosegel prvi gol. Vendar v dresu Flames, za katere sta Johnny Gaudreau in Alan Quine zadela po dvakrat. Dva gola je dosegel tudi Jack Eichel v Bostonu.