Po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug so bile v večjem delu občine Konjic prekinjene prometne povezave, mnogi so ostali brez električne energije in telefonskega omrežja. Posredovali so tamkajšnji poklicni gasilci.

V Jablanici je zapadlo okoli pol metra snega, zaradi česar so tudi tam mnoge ceste neprevozne, več naselij pa je ostalo brez električne energije. Še debelejšo, 70-centimetrsko snežno odejo so namerili na območju občine Prozor-Rama, a o večjih težavah ne poročajo.

Sneg je pobelil tudi del Hrvaške. Snežilo je v Gorskem Kotarju, Liki, Slavoniji, Baranji ter v srednjem in severozahodnem delu države. Prav tako je bela odeja po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina prekrila večino krajev v hribovitem zaledju Dalmacije, med drugim o snegu poročajo tudi iz obalne Brele in otoka Brač.

V Srbiji avtobus zdrsnil s ceste

Debela snežna odeja je danes tudi marsikje v Srbiji in Črni gori. V Beogradu sneži že 48 ur in je doslej zapadlo 40 centimetrov snega, v Črni gori pa ga imajo največ na Žabljaku, in sicer 50 centimetrov, navaja Tanjug.

Zimske razmere so verjetno botrovale tudi hudi prometni nesreči avtobusa v Srbiji, v kateri so umrli trije ljudje. Avtobus z makedonskimi registrskimi tablicami, ki je bil namenjen proti Dunaju, je davi pri Leskovcu zdrsnil z avtoceste. Poškodovanih je bilo več kot 30 ljudi, od tega so jih 28 prepeljali na zdravljenje v bolnišnico v Leskovcu.