V petek bo na Primorskem zmerno, občasno pretežno oblačno, pihala bo večinoma zmerna burja. Drugod bo oblačno, rahlo sneženje se bo popoldne na jugu nekoliko okrepilo in se razširilo predvsem nad vzhodni, severni in osrednji del Slovenije. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Temperature bodo od -4 do 1, po nižinah Primorske od 2 do 6 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na soboto bo sneženje slabelo, dopoldne bo ponehalo tudi na severovzhodu in jugu. Čez dan se bo od zahoda jasnilo. Veter bo slabel. V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Popoldne bo ponekod občasno zmerno oblačno.

Vremenska slika: Nad Španijo in zahodnim Sredozemljem nastaja območje nizkega zračnega tlaka, srednja Evropa in severozahodni Balkan pa sta na južnem robu anticiklona s središčem nad Finsko. Od vzhoda priteka k nam v spodnjih plasteh ozračja dokaj hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo rahlo snežilo, ponekod v Kvarnerju in Istri pa deloma rahlo deževalo deloma rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu se bo krepila burja. V petek bo oblačno. V notranjosti Hrvaške se bo sneženje od jugozahoda postopno razširilo proti severovzhodu, v Istri in Kvarnerju pa bo padavin zelo malo. Proti večeru bo občasno rahlo snežilo tudi na Madžarskem in v vzhodni Avstriji. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

Biovreme: Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.