Sistem je rezultat razvoja in znanja Telekomovih strokovnjakov in je povsem prilagojen slovenskim uporabnikom. Ti lahko vsebine, dostopne prek televizije in drugih zaslonov (mobilni telefon, tablica, računalnik) ter naprave pametnega doma upravljajo z glasom na enem mestu. Glasovno upravljanje je mogoče z daljinskim upravljalnikom ali mobilno aplikacijo.

Neskončna prilagodljivost

»Ker vemo, kaj in kdaj uporabniki najpogosteje gledajo, kako spremljajo in iščejo vsebine, pa tudi katere pametne naprave so zanje uporabne, smo razvili Neo, ki omogoča neskončno prilagodljivost in nenehno uvajanje novosti, skladne s potrebami uporabnikov. Tako jim poenostavljamo življenje, odpiramo številne priložnosti in zagotavljamo varnost, ki je temelj zaupanja,« pravi Ranko Jelača, član uprave Telekoma Slovenije.

Neo združuje najboljše rešitve za dom in zabavo – enostavno iskanje po TV-programih, vsebini v živo ali vsebinah v videotekah in aplikacijah, pregleden ogled nazaj do sedem dni ter popolno prilagajanje potrebam in željam uporabnika. Ob tem pa omogoča še enostavno upravljanje pametnih naprav, opravljanje spletnih nakupov prek TV-zaslona in v prihodnje še igranje igric brez konzole.

Ena platforma na vseh zaslonih

Z glasovnim ukazom je mogoče želene vsebine zelo hitro poiskati na različne načine, denimo po imenu igralca oziroma igralke, naslovu filma ali serije, po ključni besedi, športu, ki ga želite gledati itd. Napredni iskalnik pa ne prikaže le vsebin, ki so na voljo na televiziji ali v videotekah Telekoma Slovenije, temveč tudi vsebine na portalu youtube in drugih sorodnih aplikacijah.

Platforma Neo omogoča tudi preprosto upravljanje pametnih naprav v domu, ki jih preko ene same aplikacije poveže v pametni dom. V Telekomu so v svojo ponudbo vključili enajst pametnih naprav in senzorjev, ki so združljive s Smartboxom Neo - senzor za dim, za izliv vode, senzor gibanja in daljinski obesek, pametno vtičnico, senzor temperature in vlage, senzor za okna in vrata, pametno žarnico, pametno žarnico RGB ter notranjo in zunanjo kamero.