Danes malo pred sedmo uro zjutraj se je na pomurski avtocesti pripetila huda prometna nesreča, v katero sta bila vpletena dva kombija ukrajinskih registrskih oznak. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, več je bilo poškodovanih, avtocesta je bila v smeri proti Madžarski dalj časa zaprta.

Policisti so ugotovili, da je kombinirano vozilo znamke mercedes benz sprinter ukrajinskih registrskih številk vozilo po pomurski avtocesti v smeri Madžarske. Približno tri kilometre pred bencinskim servisom Pince mu je počila pnevmatika, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na bok. Čez slabo minuto je za njim pripeljalo drugo, belo kombinirano vozilo iste znamke in modela ter prav tako ukrajinskih registrskih oznak. Voznik je kljub izogibanju trčil v prevrnjeno vozilo pred njim in nato zapeljal z vozišča, kjer je med prevračanjem iz vozila padla potnica, 63-letna državljanka Ukrajine, ki je na kraju nesreče podlegla poškodbam.

V sprednjem rdečem vozilu je bilo pet potnikov, v drugem vozilu pa štirje. V nesreči so se še tri osebe hudo telesno poškodovale. Vsi so bili v tem drugem kombiju. Nobeden od poškodovanih pa ni v življenjski nevarnosti.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Pokojna udeleženka je letošnja četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. V enakem lanskem obdobju je bilo smrtnih žrtev pet.