Novo žensko dirkaško tekmovanje v formuli 1, ki so ga številni kritizirali zaradi nadaljnjega razdeljevanja športnikov glede na spol, bo na koledarju motošporta prvič leta 2019. Med 55 izbranimi dirkačicami, ki si bodo na prihajajočih januarskih testiranjih skušale zagotoviti mesto v karavani, je tudi nemška manekenka Doreen Seidel. Playboyjeva zajčica, ki se je v reviji prvič pojavila leta 2008 in bila leto kasneje nemška zajčica leta, je svojo strast do dirkanja odkrila na potovanjih po svetu, ko je promovirala blagovno znamko Playboy.

Ker se je izkazalo, da njeno zanimanje za motošport spremlja tudi dirkaški talent, je leta 2011 prvič profesionalno sedla za volan dirkalnika in se v istem letu tudi zavihtela na stopničke. Spočetka je nastopala v tekmovanju Minis, kasneje presedlala v višjerazredni Volkswagen Scirocco, nato pa svoje veščine pokazala tudi v nemškem prvenstvu turnih avtomobilov Audi Sport TT Cup.

Dirkale bodo v bolidih formule 3

Sočasno usklajevanje dveh karier bi lahko bilo problematično, saj kot manekenka, kot je povedala za spletno stran Red Bull, ne sme pridobiti preveč mišične mase v zgornjem delu telesa, a to zaenkrat ni postalo problem. »V našem tekmovanju je trenutno najbolj pomembna kondicijska pripravljenost, ne toliko moč vratu in rok, saj dirke trajajo med 30 in 45 minutami. V izredno vročem avtomobilu je pomembna predvsem odlična koncentracija, a če bi v prihodnosti morala spremeniti način treninga, s tem ne bi imela težav.«

Novo tekmovanje se bo pričelo maja, kvalificirane dirkačice pa bodo tekmovale v dirkalnikih formule serije 3, z nagradnim skladom 1,3 milijona evrov. Najboljše se bodo pomerile v šestih 30-minutnih dirkah, in sicer na nekdanjih evropskih prizoriščih formule 1. Novost so v medijih podprli španska voznica Carmen Jordá, danski dirkač formule 1 Kevin Magnussen in nekdanji britanski zvezdnik David Coulthard, ki sedi tudi v svetovalnem odboru. Nasprotniki po drugi strani menijo, da ločeno tekmovanje namiguje, da ženske fizično niso sposobne tekmovati z najboljšimi dirkači in da je to po dobrodošli ukinitvi deklet ob stezah korak nazaj za motošport.