Sila nenavadna in pretresljiva vest je danes popoldne prišla s koprske policijske uprave. Konec novembra je v tamkajšnji zdravstveni dom prišel 73-letni možakar, za katerega se je izkazalo, da ima zlomljen kolk. Povedal je, da je pred kratkim kupil nov avto in da na parkirišču pred trgovino ni znal prestaviti v vzvratno prestavo. To se je dogajalo 29. novembra ob pol eni uri. Pomagal mu je mlajši, dobrih 20 let star fant, ki se je usedel za volan in avto prestavil vzvratno, a pri tem pustil odprta voznikova vrata, s katerimi je zadel 73-letnika, da je ta padel po tleh.

Mladenič je starejšega gospoda pobaral, če je z njim vse v redu in ta mu je odgovoril pritrdilno. Šele kasneje je začutil bolečine v kolku in poiskal zdravniško pomoč. Iz zdravstvenega doma so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, saj naj bi imel zlomljen kolk. Od tam pa so kasneje policiste obvestili, da je 73-letnik umrl zaradi zastoja srca.

»Prosimo morebitne očividce prometne nesreče oziroma zaenkrat še neznanega mlajšega moškega, da se čim prej zglasijo na policijski postaji Koper ali pokličejo na 113 in policistom pomagajo razjasniti okoliščine prometne nesreče,« so sporočili s PU Koper.