Povprečni zaslužek katalonskih nogometašev se je povišal zaradi izboljšanih pogodb Messija, Gerarda Piqueja, Sergia Roberta in Busquetsa ter Samuela Umtitija, prav tako pa prihod okrepitev Philippa Coutinha, Arthura, Malcolma in Artura Vidala, poroča sportingintelligence.com.

Na drugem mestu, ko govorimo o povprečnih zaslužkih, je Barcelonin največji tekmec Real Madrid, ki za igralca v povprečju nameni 9,1 milijona evrov, na tretjem pa košarkarski klub lige NBA Oklahoma City, sledi mu še pet košarkarskih klubov NBA, na osmem mestu je recimo Miami Heat Gorana Dragića.

V nogometu je na tretjem mestu Juventus, na četrtem Manchester United, na petem Bayern, na šestem Atletico Madrid Jana Oblaka, na sedmem pa PSG. Izmed klubov, ki niso nogometni ali košarkarski, je največja povprečna plača igralca pri San Franciscu Giants, ameriški bejzbol ekipi.

NBA liga je najbolj plačana liga na svetu, klubi namreč igralcem povprečno plačujejo 6,6 milijona evrov, izmed nogometnih lig je na prvem mestu angleška, na drugem španska, na tretjem italijanska, na četrtem nemška in na petem francoska. Slovenska je na 45. mestu in zaostaja za hrvaško in srbsko.