Nogometaši Olimpije so pred skoraj 9000 obiskovalci v izdihljajih tekme naivno zapravili zmago proti Muri. Bojeviti Prekmurci so pokvarili veselico navijaške skupine Green Dragons, ki je ravno sinoči praznovala trideset let organiziranega delovanja. Obračun v Stožicah je zaznamoval bučen navijaški festival tako s severne kot južne tribune, saj je iz Murske Sobote v Ljubljano prispelo več kot 2000 navijačev, ki so glasno in strastno spodbujali letošnjega povratnika med prvoligaše.

V ospredju so bili vendarle domači privrženci, ki so se tri ure pred tekmo zbrali pred nekdanjim domicilom pod arkadami propadlega stadiona za Bežigradom. V dolgi koloni so peš krenili do Stožic in pripravili spektakularno kuliso s pirotehniko, da so tekmo zaradi goste megle preložili za pet minut. Olimpija je poskušala igrati napadalno, a je naletela na hrabrega tekmeca, ki se ni ustrašil izziva v Stožicah. Sodnik Perić je dovolil ostro igro na robu kartona, prvaki pa so si vodstvo z 2:0 priigrali predvsem na račun individualne kakovosti. Vombergar je ob koncu polčasa zatresel mrežo ob prvi resni priložnosti, ki se mu je ponudila, Savić pa je v nadaljevanju z evrogolom v levi kot Murinih vrat tehnico krepko nagnil na domačo stran.

Prekmurci so se pred tem pritoževali, da se jim godi krivica, a je prvi strelec lige Sirk prehitro padel in predvsem iskal kontakt v internem dvoboju z domačim vratarjem Ivačičem. Ko je že vse kazalo, da se bo Olimpija z zmago približala Mariboru na točko zaostanka, je z dvema hitrima goloma udaril Horvat in sprožil veliko evforijo v sektorju z gostujočimi navijači.

»V končnici nam je padla koncentracija, sami smo si krivi za poraz. Naloge nismo dobro opravili,« je dejal vratar Olimpije Aljaž Ivačič, strelec dveh golov za Muro Tomi Horvat pa je dodal: »Počutim se super. Prigarali smo si točko. O golih na takšni tekmi vedno sanjam, sanje so se mi tokrat uresničile.«