V občini Škofljica sta se pomerila stara tekmeca, aktualni župan Ivan Jordan (neodvisni kandidat) in njegov izzivalec Bojan Božič (lista Naša občina), v tekmi za župansko mesto pa se jima je pridružil še Franci Pavlinjek (Dobra država), ki pa mu je pripadla stranska vloga.

Spet je največ glasov dobil Ivan Jordan, ki ga je podprlo 55,76 odstotka volilcev. To je precej manj kot pred štirimi leti, ko je Jordan dobil slabih 73 odstotkov glasov, Božič pa dobrih 27 odstotkov. Čeprav je med štetjem glasov nekaj časa kazalo na drugi krog, je Jordan v ciljni ravnini vseeno zbral dovolj glasov, da si je že včeraj zagotovil nov mandat. Božič je dosegel 33,71 odstotka in se lahko tolaži, da mu je uspel boljši rezultat kot pred štirimi leti, medtem ko je za Pavlinjeka glasovalo 10,53 odstotka volilcev.

Jordan bo župan že tretji mandat, pred tem se je 40 let ukvarjal s podjetništvom. V naslednjih štirih letih bo njegova glavna skrb povezana z infrastrukturo, ki na Škofljici ne sledi rasti prebivalstva. Jordan pravi, da je naseljevanje v občino tako veliko, da pri tem ne bo šlo brez pomoči države. Pri petinpolmilijonskem proračunu je v občini Škofljica 1,5 milijona evrov namenjenih za investicije, kar je po Jordanovemu mnenju premalo glede na potrebe.

Božič je sicer Jordanov dolgoletni kritik. Tako letos kot pred štirimi leti je pripravil obširen program in prodorno kampanjo. Jordanu je letos očital, da je občina zastarela, medijsko zaprta, neprijazna do mladih, društev in drugače mislečih. Obljubljal je participativni proračun, osvojitev zlatega kamna za najnaprednejšo občino, znak za mladim prijazno občino in zeleno Slovenijo, kar pa volilcev ni prepričalo.