Potem ko je moral T.J. Oshie med tekmo po grobem prekršku Malkina, ta je bil zaradi grobosti in nedovoljenega udarca v glavo izključen, zapustiti led, je dobil dva šiva zaradi ureznine pri levem očesu in šel skozi celoten protokol zaradi morebitnega pretresa možganov. A Oshie se je po šivanju vrnil v igro in dosegel odločilni zadetek za zmago 1:14 minute pred koncem tekme.

»Moj obraz je sicer malo iznakažen, a počutim se kar dobro. Ujel me je na ledu in udaril v glavo. Je, kar je. Uspešno sem prestal tudi test za morebiten pretres možganov, se vrnil na led in uspelo nam je zmagati,« je po tekmi dejal Oshie, ki je v uvodnih minutah tekme najprej sicer dobil v obraz palico Ollija Maatte.

Prva zadetka na tekmi sta v dvoboju večnih tekmecev zadela Sidney Crosby in Aleks Ovečkin, oba z igralcem več na ledu. Domači vratar Braden Holtby je zaustavil 41 od 42 strelov.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki imajo za pasom dve zaporedni zmagi, so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka v noči na soboto po srednjeevropskem času, ko bodo v Staples Centru gostili Minnesoto.