Strani sta se dogovorili, da bosta po pisni poti obvestili mednarodno olimpijsko družino, da bi predstavniki obeh Korej radi odprli pogovore o možnostih za vložitev skupne kandidature, so danes sporočili iz Seula, potem ko so športni predstavniki na srečanju na meji pri Panmunjomu sestavili skupno izjavo. Mok bo gostiteljico iger leta 2032 določil leta 2025.

Na letošnjih zimskih olimpijskih igrah sta obe Koreji sestavili skupno žensko hokejsko reprezentanco, na letošnjih azijskih igrah v Džakarti pa sta se dogovorili za nadaljnje sodelovanje na področju športa. Na obeh dogodkih sta olimpijski delegaciji nastopili pod zastavo ene Koreje, tako na slovesnostih ob odprtju kot tudi ob koncu.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je na nedavnem zasedanju v Buenos Airesu izrazil željo, da bi Severna in Južna Koreja na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020 oblikovali čim več skupnih ekip in nastopili pod isto zastavo.

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je v izjavi za javnost na svoji spletni strani objavila, da sta obe državi sprejeli posebno povabilo IHF, wild card, za nastop na svetovnem prvenstvu z eno korejsko ekipo. Združena korejska reprezentanca bo uvodno tekmo na prvenstvu odigrala 10. januarja v Berlinu proti sogostiteljici Nemčiji. Reprezentanca Koreje bo igrala v skupini A z Nemčijo, Francijo, Rusijo, Srbijo in Brazilijo.