»Odločili bodo volilci. Prijavljajo se novi kandidati in vse jemljem resno, a nikogar se ne bojim,« je poudaril Janković, ki pričakuje zmago v prvem krogu.

Poleg Jankovića so kandidaturo za župana napovedali še Dragan Matić iz SMC in Anže Logar iz SDS. Logarju je v torek podporo na županskih volitvah napovedal tudi ljubljanski lokalni odbor stranke NSi. Predsednica lokalnega odbora Mojca Kucler Dolinar je v sporočilu za javnost zapisala: »Čeprav ima ljubljanska Nova Slovenija nabor kakovostnih ljudi za ljubljanskega župana, se je odločila, da podpre dr. Anžeta Logarja in tako že od začetka prispeva, da Ljubljana po mnogih letih spet dobi dostojnega župana.« Poudarila je, da so kandidati NSi za svetnike mestnega sveta in četrtne svete »odlični in bodo lahko v veliko pomoč novemu skupnemu županu«.

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije bo stranka Naprej Slovenija za ljubljanskega župana kandidirala Mihaela Riharja. Stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije je za danes napovedala predstavitev svojega županskega kandidata, vendar je pozneje dogodek preklicala. Kandidat omenjene stranke naj bi bil ljubljanski mestni svetnik Mirko Brnič Jager. Kot je pojasnil, so trenutno še v dogovarjanjih s stranko Andreja Čuša. Mirko Brnič Jager je bil še do pred nekaj meseci ljubljanski mestni svetnik iz vrst SDS, zaključek tekočega mandata pa bo dočakal kot samostojni svetnik. vbr