Trato pognojimo z dolgotrajnim jesenskim gnojilom za trato COMPO z do 4-mesečnim učinkovanjem. Posebna formulacija vsebuje večji delež kalija, ki okrepi celične stene travnih bilk in omogoča, da ostane trata čudovito zelena vse do prvih pomladanskih dni. Večja vsebnost kalija pa poskrbi tudi za hitrejšo začetno pomladansko rast bilk, ki lažje izpodrivajo rast in razvoj mahu ter plevela.

Jesensko gnojenje trate

Z jesenskim gnojenjem trate z dolgotrajnim jesenskim gnojilom za trato COMPO torej poskrbimo, da si trava pred zimo nabere dovolj moči, da je nizke temperature, snežna plast, zmrzal in nenehna vlaga v tleh ne poškodujejo ali celo uničijo. Številni zelenico gnojijo šele takrat, ko se na trati že pojavljajo prvi znaki pomanjkanja hranil (rumeni madeži, neenakomerna rast …), kar pa je idealno tudi za razvoj raznih bolezni. Strokovnjaki zato svetujejo, da z rednim gnojenjem skozi vse leto poskrbite za močno, odporno in navsezadnje tudi čudovito zeleno trato.

Sajenje drevja in grmičev

Oktober je pravi čas tudi za sajenje drevja in grmičev. Sadilno jamo napolnite z zemljo RASTI® Voluhar STOP, ki bo zaradi posebne tehnologije za hrambo vode preprečila, da bi korenine objedali voluharji in miši. Istočasno boste novoposajenim drevninam omogočili zadostno količino vode za uspešno ukoreninjenje. RASTI® Voluhar STOP lahko dobite tudi v obliki gnojila RASTI® Hydro + Voluhar STOP, ki ima sposobnost obnovljivega sprejemanja in postopnega oddajanja vode rastlini. Učinek traja do pet let, ko zaradi razvejanosti korenin ni več potreben.

Ameriške borovnice posadite izključno v kakovostno kislo zemljo, denimo RASTI® Ameriške borovnice, čebulice okrasnih rastlin pa v RASTI® univerzalno zemljo z dodanim dolgotrajnim gnojilom za potrebe rastlin 3–6 mesecev. RASTI® univerzalna zemlja je idealna tudi za sajenje vseh drevnin tam, kjer ni težav z voluharji.

Jesenska rez drevnin

Poleg sajenja je pomembna tudi jesenska rez drevnin. Uporabite le kakovostno ročno orodje, ki ga boste lahko uporabljali vrsto let, denimo Löwe ali Stocker. Za preprečitev vdora raznih bakterij pa vse odrezane dele premažite s cepilno smolo COMPO Lac Balsam®.

Z ustrezno jesensko nego rastlin torej poskrbimo, da se bodo posledice zmrzali spomladi na njih kar najmanj poznale. Uporabimo kakovostno zemljo, dolgotrajna prilagojena gnojila in za rez kakovostno ročno orodje. Ni lepšega, kot da pomlad naše rastline prikaže v najlepši luči, kajne?