»Mislim, da smo odpeljale zelo dober kronometer, dobro smo se ujele in menjavale. Ponosne smo, saj je bil to najdaljši in tudi najhitrejši kronometer na prvenstvih do sedaj. Ekipni kronometer je za nas v BTC Cityju Ljubljana vedno veliko pomenil.

Gorazd Penko je realno pričakoval osmo mesto, tako da smo sedmega zelo vesele. K sreči smo lahko startale v polni postavi. Meni je najtežje pri vožnji navzdol pri velikih hitrostih. Zdržati eno uro je težko, ampak med dirko o tem ne razmišljam. Če gre hitreje, bolečina hitreje mine.« Tako je Polona Batagelj opisovala uvodno preizkušnjo 85. cestnega svetovnega prvenstva v Innsbrucku, kjer je v ekipni vožnji na čas s slovensko profesionalno ekipo ob povprečni hitrosti preko 50 km/h privozila sedmo mesto.

Mednarodna zasedba Gorazda Penka je na Tirolskem izenačila dosežka iz Dohe 2016 in Bergna 2017. Zmagale so članice nemške ekipe Canyon Sram, v moški konkurenci pa so se zadnjega naslova ekipnih svetovnih prvakov, UCI bo disciplino umaknila s programa SP, veselili kolesarji belgijskega moštva Quick.step pred favoriziranima lanskima prvakoma Sunwebom in BMC. Edini Slovenec Jan Tratnik je s poljsko ekipo CCC Sprandi privozil zanje solidno deveto mesto. »Smo zadovoljni. Bilo je izjemno težko, predvsem zaradi vmesnega klanca po štiridesetih kilometrih,« je bil kratek Jan Tratnik.