Le še deset dni nas loči od prvega regijskega izbora gazel, izbora gazele osrednje Slovenije, ki se bo odvil 13. septembra v Festivalni dvorani v Ljubljani. Eden od letošnjih razvojnih korakov projekta Gazela je vsebinska krepitev regijskih dogodkov, na katerem med drugim izberejo regijsko gazelo, ki bo kot finalistka zastopala regijo na izboru Slovenska gazela, ki bo 24. oktobra. Na vsakem regijskem izboru bodo udeleženci prisluhnili navdihujočemu govorniku, lanskoletne regijske gazele bodo delile izkušnjo leta, predstavili pa bodo tudi lokalno obarvano sodelovanje leta.

Ob Kranju še v Mariboru

Vsa šesterica lanskoletnih finalistov – Don Don, Adria Dom, 3fs, Sitor, Tehnos in Varis Lendava – tudi letos posluje zelo uspešno in so optimisti glede dinamične rasti tudi za prihodnja leta. V jesen s posebnim navdušenjem stopa kranjski 3fs, nišno digitalno svetovalno podjetje, katerega glavna dejavnost je digitalno tehnično in produktno svetovanje podjetjem na najvišji ravni, na primer preveritev obstoječih tehničnih in poslovno-tehničnih rešitev ter njihova izvedba. Gorenjska gazela 2017 ima od nedavnega predstavništvo tudi v Mariboru, njegovo uradno odprtje pa bo oktobra, je napovedal Andraž Logar, direktor 3fs, ki je lani ustvaril 3 milijone evrov prihodkov.

Podjetje, ustanovljeno leta 2005, se lahko med drugim pohvali z dolgoletnim sodelovanjem z Ericssonom in štirimi izdelki, ki so prerasli v samostojna podjetja: Toshl, Trickytribe, Lake in Iryo.

Hočejo najboljše

»V Mariboru, kjer že dela sedem inženirjev, pisarno vodi Samo Bračič. Prostora imamo za 14-člansko ekipo, za katero se nadejamo, da bo v enem letu sestavljena. Zelo smo zadovoljni,« ne skriva Logar. Posebnih težav s pridobivanjem novih sodelavcev na Štajerskem ne pričakuje, saj je 3fs tudi po zaslugi prepoznavnosti v izboru Gazela v javnosti prepoznano kot podjetje, ki je dober zaposlovalec, ki sicer izbira najboljše, a najboljšim tudi zagotavlja vrhunske pogoje za delo in razvoj, preko odcepljenih podjetij pa jih tudi spodbuja za podjetniško pot.

3fs je zrasel tudi v Kranju, kjer ima sedež in kjer so za 80 sodelavcev pridobili še 250 kvadratnih metrov dodatnih poslovnih prostorov, jih sodobno opremili in ustvarili prijaznejše delovno okolje za sodelavce tudi v skladu z novimi koncepti arhitekture, prezračevanja in povsem novim konceptom osvetlitve, ki sledi svetlobnemu razponu sonca.

»Nadaljujemo z vlaganjem v lastno intelektualno lastnino, torej v lastne produkte. Prav tako nadaljujemo s širitvijo servisnega dela podjetja. Zadnje mesece svetovalni in razvojni servis zagotavljamo na področju varnosti digitalnih identitet in IoT (internet stvari). Še bolj smo se odprli širšemu lokalnemu okolju. Jeseni bomo pripravili več izobraževalnih dogodkov. Že 12. septembra bo delavnica na temo obogatene resničnosti (augmented reality), ki je namenjena začetnikom,« je naštel prvi mož 3fs.

Kadrovska nadgradnja podjetja ga ne skrbi tudi na temelju izkušenj iz letošnjega poletja, ko so imeli šest praktikantov. »Z nami je bil tudi študent računalništva iz ZDA in se želi vrniti k nam, ko bo doma zaključil študij.«