Čeprav je bil Ferrari absolutni favorit na papirju, je nedeljska dirka pokazala, da je Lewis Hamilton lahko tisti, ki nikoli ne izpusti najmanjše ponujene priložnosti. Britanec je na tej dirki vse naredil prav in ugnal oba dirkača Ferrarija, malo mu je pomagala tudi trmoglavost Sebastiana Vettla in ne najbolj posrečena taktika Kimija Räikkönena. Predvsem pa pomoč Valtterija Bottasa, ki je za seboj dovolj dolgo zadrževal Räikkönena, da je imel z njim Hamilton potem čim manj dela.

Že na startu je bilo jasno, da bo pot vodila prek obeh Ferrarijevih dirkačev, ki sta imela ogromno pomoči s tribun. A Vettel je rinil z glavo skozi zid tam, kjer mu je to najbolj škodilo. V drugi šikani se je branil pred Hamiltonom, zaradi česar sta trčila in Nemec je moral dirko dejansko začeti povsem iz ozadja. »Mislim da sem mu pustil dovolj prostora, da bi lahko oba brez dotika odpeljala šikano. A je vztrajal, čeprav vem, da je tam skoraj nemogoče vztrajati na notranji strani šikani. Vseeno, zmaga je bila zaslužena, bilo je veliko negativne energije v Monzi proti meni in naši ekipi, a to me je še dodatno motiviralo,« je povedal Lewis Hamilton. Britanec se ni pozabil zahvaliti tudi Bottasu, ki je bil odločilni jeziček na tehtnici, če odštejemo povsem uničene pnevmatike na Räikkönenovem dirkalniku. »Bili smo dovolj hitri za zmago, a smo na koncu ostali praznih rok. Seveda sem razočaran, a spet se je pokazalo, da ni nujno, da v nedeljo zmagaš, če si na sobotnih kvalifikacijah najhitrejši. Pnevmatike pa sem uničil, ker sem predolgo vozil tik za Bottasom,« je še dodal Kimi Räikkönen.

Valtteri Bottas je, potem ko je zaradi nešportnega trčenja Max Verstappen dobil pet dodatnih sekund kazni, skočil na tretje mesto. »Moja glavna naloga je bila zadržati Räikkönena in to sem tudi storil,« je bil kratek Valtteri Bottas. Nizozemčevo kazen je povsem na koncu izkoristil tudi Vettel, ki se mu je še uspelo zriniti na četrto mesto. »Lewis mi ni pustil prostora, zato se mu nisem mogel izogniti. Škoda, to mi je uničilo dirko, a sem potem moral napeti vse moči, da sem še osvojil kar spodobno število točk,« pa je po dirki še povedal Sebastian Vettel. A vodstvo dirke njunega trčenja ni niti obravnavalo oziroma je ocenilo, da je šlo za običajno dirkaško situacijo na stezi.

Naslednja dirka bo na sporedu 16. septembra v Singapurju.