Za Evo Alino Hočevar je izjemna sezona, v kateri neutrudno nabira odličja na največjih divjevodaških prvenstvih v mladinski konkurenci. Po treh kolajnah s svetovnega mladinskega prvenstva v slalomu na divjih vodah ter treh kolajnah z evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah je zbirko odličij danes obogatila še s srebrno kolajno, ki si jo je priveslala v finalu kajakašic.

Od slovenske slalomistke je bila boljša le Britanka Nikita Setchell, ki je šla na progo dvakrat. V finalu je namreč startala prva, a je med njeno vožnjo v vodo zdrsel eden izmed količkov vrat, tako da so bili organizatorji prisiljeni prekiniti tekmo, dokler niso znova postavili vrat v prvotno stanje, Britanka pa je nato še enkrat startala kot zadnja. Bron si je priveslala Čehinja Antonie Galuškova.

Polenčič tik pod stopničkami

V finalu mladink je veslala tudi Lea Novak in po napakah osvojila deseto mesto. V polfinalu je nastopila tudi Sara Belingar ter bila 18.

Le malo je manjkalo, pa bi na razglasitvi še enkrat plapolala slovenska zastava. Kanuist Nejc Polenčič je bil med mladinci namreč četrti, za kolajno pa je zaostal za manj kot dve sekundi. Za višje mesto sta bila usodna dva dotika. Zmagal je Španec Miquel Trave in tako spisal zgodovino, saj je včeraj že postal evropski mladinski prvak v kajaku. Drugi je bil Francoz Nicolas Gestin, tretji pa Italijan Flavio Micozzi.