Danes okoli 8.15 je bila policija obveščena o požaru na Srednjem Gasteraju v Slovenskih goricah. Gorelo je v hiši. Kmalu po prihodu gasilcev je bil požar že pogašen, a v hiši so našli dve trupli.

Ko smo okoli 13. ure prišli na kraj tudi sami, smo ugotovili, da na zunaj nič ne priča o tem, da je tam kar koli gorelo. Le prisotnost policistov in gasilcev je nakazovala, da se je nekaj zgodilo. Gorelo je namreč v notranjosti hiše, ki je bila obnovljena leta 1990, in sicer tako, da so na kraju, kjer je prej stala stara hiša, to porušili ter zgradili novo.

Predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl je povedal, da sta v požaru umrli sestri, stari 80 in 89 let. Neuradno nam je uspelo izvedeti še, da naj bi starejša ženska trpela za demenco.

Na kraj požara sta prišli tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, a ogleda nista opravili, saj da je v samem objektu zaradi požara prevroče. Tako naj bi ogled opravili v soboto. Tako za zdaj tudi ne bo znan vzrok za požar.

Gasili so ga gasilci treh prostovoljnih gasilskih društev: PGD Sveta Ana, PGD Sveta Trojica in PGD Sveti Jurij v Slovenskih goricah.