Če gre verjeti statistiki, je Neymar na letošnjem svetovnem prvenstvu na tleh preležal kar 14 minut. Njegove teatralne predstave po prekrških nad njim so posledično postale tarča posmeha predvsem na internetu. A kot trdi nogometaš PSG, ga to sploh ne moti, saj ima za vse to zelo tehtne razloge.

»Videl sem šale na svoj račun in iskreno povedano, se mi zdijo nekatere zelo duhovite. Enega od posnetkov sem celo sam objavil na svojem instagram računu. Moja igra temelji na preigravanju in igri ena na ena. Ali naj nasprotnika prosim, da se mi umakne, da lahko zabijem gol? Seveda tega ne morem storiti. Moram ga preigrati, posledično pa se pogosto primeri, da je nad mano storjen prekršek,« je obrazložil Neymar.

Ob tem je najdražji nogometaš na svetu še dejal, da so posledice po tekmi zaradi tega vse prej kot prijetne. »Pogosto sem hitrejši od tekmeca, ki me nato zaustavi s prekrškom. Zato je tu sodnik, da prekršek dosodi. Mislite, da si želim, da nad mano napravijo toliko prekrškov? Po tekmi imam led na nogah tudi po štiri ali pet ur. Če tega niste nikoli doživeli, boste zelo težko razumeli,« je še zatrdil Brazilec.