Sodniki na kolesarski dirki so nato poskrbeli, da je vrstni red osme etape nekoliko drugačen, kot je bil sprva. Zaradi nepravilnega medsebojnega prerivanja v sprintu so Nemcu Andreju Greiplu vzeli drugo, Kolumbijcu Fernandu Gavirii pa tretje mesto. Po novem je drugo mesto zasedel Slovak Peter Sagan, tretje pa Nemec John Degenkolb.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Belgijec Greg Van Avaermaet (BMC Racing Team), ki ima sedem sekund prednosti pred Britancem Geraintom Thomasom.

Primož Roglič in Kristijan Koren sta ciljno črto prečkala v glavnini, prvi je zasedel 71., drugi pa 79. mesto. Zaradi padca do zdaj četrtouvrščenega Juliana Alaphilippa, padel je tudi eden od favoritov za najvišja mesta Irec Dan Martin, je Roglič v skupnem seštevku pridobil še eno mesto, zdaj je 16., za vodilnim zaostaja minuto in 21 sekund.

V nedeljo bo deveta etapa zelo zanimiva, saj bo potekala tudi po tlakovanem cestišču trase slovite dirke Pariz-Roubaix, v Roubaixu se bo kratka, dobrih 156 kilometrov dolga etapa tudi končala.