Že na startu desete dirke letošnje sezone formule 1 je Lewis Hamilton zapravil minimalno vodstvo s kvalifikacij. Britanec je namreč slabo speljal in ga je Sebastian Vettel zlahka prehitel, nato pa vodstvo, z nekaj prekinitvami in prehitevanji, držal do cilja. A za Hamiltona je prišlo najhuje pred tretjim ovinkom, ko je vanj trčil Kimi Raikkonen, tako da je Britanec dejansko dirko začel kar z zadnjega položaja. A to ga ni ustavilo, da ne bi zbral misli in moči ter začel lov, ki se je na koncu končal na drugem mestu.

Vettel, ki se je ves konec tedna boril z bolečinami v vratnih mišicah, pa je tudi zbral dovolj moči za zmago, tako da je povečal prednost pred Hamiltonom v skupnem točkovanju. »Start je bil optimalen, tudi nadaljevanje ni bilo slabo, vse skupaj pa sta začinila dva varnostna avtomobila, zaradi katerih sem lahko spremenil strategijo postankov v boksih in se zadnjega dela dirke lotil z mehkejšimi pnevmatikami. Račun se mi je izšel, saj sem se dobro boril z Bottasom in ga verjetno pri prehitevanju malo presenetil, a sem tudi komaj ujel naslednji ovinek. Na boleč vrat sem med vožnjo pozabil, zares me bo bolelo dan po dirki, a za novo zmago sem pripravljen potrpeti tudi to. To je bila velika zmaga, predvsem ker sem jo osvojil v Silverstonu, zibelki formule 1,« je po dirki povedal Sebastian Vettel, ki je prednost pred Hamiltonom povečal na 8 točk.

Lewis Hamilton po dirki ni mogel skrivati razočaranja in jeze, dejansko je kar pobegnil pred intervjuji, kar je za dirkača njegovega kova malce nenavadno. Pokazalo se je, koliko mu je pomenila zmaga na tej dirki in kako razočaran je bil po prihodu v cilj. Zares pa si je dal duška šele dobre pol ure po dirki. »Žal nam ni šlo od rok in me je Raikkonen zavrtel s steze. Zanimiva taktika Ferrarija, kar ne morem verjeti, da ni bilo namerno. A če moraš dirko dejansko začeti kot zadnji, potem drugo mesto ni slab rezultat, a verjamem tudi, da bi danes lahko zmagal,« je bil prepričan Lewis Hamilton, vodja ekipe Toto Wolff pa je dodal, da je obnašanje obeh Ferrarijevih dirkačev v prvem ovinku na dirki v Franciji in zdaj Veliki Britaniji preveč očitno, da bi bilo naključno. »Na enak način so našega dirkača odstrelili v Franciji in zdaj še v Silverstonu. S tem smo izgubili ogromno točk in kar ne morem se znebiti občutka, da je vse skupaj le še naključje,« je bil slabe volje Toto Wolff. Naključje ali ne, Raikkonen je dirko potem končal za Hamiltonom, čeprav je dobil deset sekund kazni. Finec je vozil hitro in zanesljivo ter iz dirkalnika izvlekel največ. »Žal mi je za trčenje, to je bila moja napaka, prepozno sem zaviral in z blokiranimi kolesi trčil v Lewisa. Kazen je zato povsem upravičena in sem jo tudi brez ugovarjanj sprejel, a z agresivno vožnjo sem potem nadoknadil veliko izgubljenega, konec koncev mi nič drugega niti ni preostalo,« je povedal Kimi Raikkonen.

Četrto mesto je zasedel Valtteri Bottas, ki se s povsem izrabljenimi pnevmatikami ni mogel upirati napadom hitrejših tekmecev, Max Verstappen pa je odstopil zaradi napake na zavornem sistemu. Na stezi se je dvakrat pojavil tudi varnostni avtomobil, saj je najprej močno v ogrado trčil Marcus Ericsson (Sauber), nato pa sta trčila še Sainz (Renault) in Grosjean (Haas). Žal je moral s sedmega mesta dirko končati tudi Charles Leclerc, ki je po solidni vožnji odstopil, ko mu pri postanku v boksih niso dobro privili kolesa. Naslednja dirka bo na sporedu 22. julija v Hockenheimu, ki je ne velja zamuditi, saj bo najverjetneje na sporedu zadnjič. Hockenheim se namreč po letošnji sezoni poslavlja s koledarja dirk formule 1.