A ne veselite se prezgodaj! V tekmovanju na žalost namreč ne morejo sodelovati prebivalci držav Evropske unije, razen Velike Britanije, ter prebivalci Severne Irske in držav, katerih zakonodaja jim prepoveduje sodelovanje v takšnih igrah.

Vsak listek stane 10,50 funta

Igralni listek stane 10 funtov, na vsako transakcijo pa se plača še 50 penijev za nakup listka. Za osvojitev nagrade morajo sodelujoči, ki morajo biti stari vsaj 18 let, kupiti listek na millionairemansion.co.uk in uspešno odgovoriti na vprašalnik z več odgovori. Poleg milijonarjeve vile kot glavne nagrade bo podeljenih še devet nagrad v višini 10.000 funtov. Tekmovanje bo trajalo do 30. novembra 2018, na voljo pa je največ milijon listkov.

V pomoč človekoljubnim organizacijam

Lastnika hiše, ki želita ostati neimenovana, sta zakonca, ki sta začela z ničle, skupaj pa sta v poslu že 45 let. Petino denarja od tekmovanja bosta podarila v dobrodelne namene. Dejala sta: “Strastno si želiva pomagati drugim, saj sva bila deležna pomoči prvega delodajalca, ko sva vstopala v posel. Imava veliko lepih družinskih spominov, ampak zdaj želiva uporabiti hišo, da bi pomagala nekaterim čudovitim človekoljubnim organizacijam in da bi nekomu omogočila, da v trenutku postane milijonar. Z veseljem si predstavljava, da se bo nekje na svetu nekdo zbudil kot milijonar, saj bo prejel zelo britanski dvorec v enem najlepših delov Anglije."

Novi lastnik jo lahko tudi odda ali proda

Vila, ki stoji dve uri vožnje od Londona in le 25 minut od čudovite in z zgodovino bogate devonshirske obale, ima vso opremo in pohištvo, notranji bazen, telovadnico, golf igrišče s tremi luknjami, okoli štiri hektare pripadajočega zemljišča, garažo za štiri avtomobile in ločeno stanovanje z lastnim vrtom. Dobitek prinaša tudi 50.000 funtov v gotovini, avto znamke Rolls Royce, plačilo davka na nakup nepremičnine nad določeno vrednostjo ter plačilo gospodinje in vrtnarja za leto dni. Zmagovalec lahko v hiši živi, jo oddaja ali proda. Trenutni lastniki mu bodo luksuzno domovanje celo pomagali prodati, če bo to želel.

Stanovanjsko razkošje s štirimi spalnicami

V pritličju vile je dvojni vhod, ki vodi v velik hodnik, dnevno sobo, kuhinjo, jedilnico, knjižnico, delovno sobo, zajtrkovalnico in v bar ter dvojna vrata, ki vodijo naprej na teraso za druženje in območje za žar, stopnice pa nato vodijo naprej v vrt. V kletnih prostorih so vinska klet, gospodinjska soba, sušilnica in sobe za shranjevanje. V zgornjem nadstropju so štiri velike spalnice s kopalnico. Največja ima tudi dnevni kotiček, oblačilnico in francoska vrata, ki se odpirajo na balkon. Posestvo je v celoti zavarovano z električnimi ograjami, varnostnimi kamerami in alarmi.