George je v soboto zvečer sporočil, da bo podaljšal pogodbo z Oklahomo, čeprav je pred dvema dnevoma naznanil da bo šel med igralce brez pogodbe. Podaljšanje še ni uradno, saj klubi in igralci pogodb ne smejo podpisovati pred petkom, po poročanju mreže ESPN pa bo George podaljšal za štiri leta, v zameno pa bo dobil 137 milijonov dolarjev.

Jokić je postal uveljavljen center Denverja, v zadnji sezoni je bil zvezdnik Nuggets, ki je v povprečju dosegal 18,5 točke, 10,7 skoka in 6,1 asistence. V torek je zavrnil podaljšanje pogodbo za sezono 2018/19 ter za 1,5 milijona dolarjev postal prosti igralec in dobil pogodbo, kot si jo je želel. Za petletno podaljšanje bo 23-letni Srb dobil 148 milijonov dolarjev.

Najvišjo pogodbo pa si bo prislužil Paul, zvezdnik Houstona. Za štiriletno podaljšanje bo dobil maksimalno, 160 milijonov dolarjev vredno pogodbo. Po poročanju ESPN Paul nikoli ni razmišljal o slovesu od Houstona kot prosti igralec.

Blizu novemu dogovoru naj bi bil tudi Kevin Durant, dvakratni zaporedni MVP finala lige NBA, ki bo ostal pri Golden Statu. Podpisal bo dveletno pogodbo, za vsako sezono bo prejel 30 milijonov dolarjev.