Lewis Hamilton je po dveh precej bledih dirkah ponovno stopil na najvišjo stopničko in na dirki ni pustil najmanjše možnosti tekmecem. Od starta dalje je narekoval tempo, pri tem pa nekaj pridobil tudi na račun nespretnega Sebastiana Vettla. »Nikoli ne obupamo; tudi če nam ni šlo najbolje, smo vedeli, da se nam bo prej ali slej povrnilo vse, kar smo vložili v razvoj dirkalnika. Enostavno sem užival, vse je delovalo brez najmanjše napake, nov motor je res odličen,« se je pridušal Anglež.

Max Verstappen je ponovno odpeljal zrelo dirko, se brez napak prebijal iz kroga v krog, a vseeno po dirki poskrbel za nekaj privzdignjenih obrvi. »Hamilton je bil enostavno prehiter, nisem se mu mogel dovolj približati, tako da se niti nisem več veliko trudil. Na startu sem imel nekaj sreče, da me Vettel in Bottas nista pometla s steze. Vsi delamo napake,« je še povedal Nizozemec. A po dirki je zabrenkal na drugačne strune. Vprašal se je, ali bodo mediji in navijači zdaj tudi Vettla obtožili nespametne vožnje, ko je več kot očitno napravil napako in predvsem uničil dirko sebi ter Valtteriju Bottasu. »To je res smešno: ko sem jaz na podoben način trčil vanj, se je usul plaz obtožb, celo on sam je rekel, da moram spremeniti stil vožnje. Me zanima, kako ostro bodo na to trčenje zdaj reagirali mediji in ali bodo od Vettla tudi zahtevali spremembo sloga vožnje,« je še prilil olje na ogenj Max Verstappen. Sebastian Vettel je ob vsem tem le skomignil z rameni in dejal, da se je Bottasu po dirki tudi že opravičil. Vseeno jo je s petimi dodatnimi sekundami Nemec odnesel izredno dobro, za podobna trčenja so v preteklosti dirkači dobivali ostrejše kazni. In ravno pri Mercedesu se čudijo, zakaj so Nemcu tako velikodušno pogledali skozi prste. Tako je dirko lahko končal kot peti.

Bolj redkobeseden je bil tudi Kimi Raikkonen, ki je bil vseeno zadovoljen s tretjim mestom. »Start je bil za vse podoben, a bil sem na napačni strani steze in sem se komaj izognil trčenju, sem pa izgubil nekaj mest. Z dobro vožnjo sem potem vse nadoknadil. Zadovoljen sem, tretje mesto je soliden rezultat.« Naslednja dirka bo na sporedu že prihodnji konec tedna v Spielbergu v Avstriji.