Po tistem, ko so na koprski mestni plaži že osmo leto zapored obesili modro zastavo, simbol čistega morja in okolja, urejene infrastrukture in bogate ponudbe ter se lotili nekaterih manjših posegov in popravil, so začeli pospešeno graditi nove sanitarne prostore in reševalno postajo.

Plaža priljubljena tudi zaradi raznovrstnih igral za otroke

Mestno kopališče je zaradi svoje lege tik ob mestnem središču med domačini in turisti zelo priljubljena točka. Poleg plavanja in ostalih aktivnosti, ki jih nudi ta urejen košček koprske obale, je na plaži poskrbljeno tako za varnost kopalcev, kot tudi za njihovo dobro počutje.

Plaža, ki je za razliko od nekaterih plaž drugih obalnih občin brezplačna, ponuja urejeno infrastrukturo s kar štirimi, prav tako brezplačnimi tuši in petimi slačilnicami. Na plaži so tudi gostinski obrati, kjer se kopalci lahko sprostijo in okrepčajo. Plaža pa je med mladimi družinami zelo priljubljena tudi zaradi raznovrstnih igral za otroke, so navedli.

Nov objekt bo na 60 kvadratnih metrih obsegal žensko toaleto s tremi straniščnimi školjkami in dvema umivalnikoma, moško toaleto s štirimi pisoarji, dvema umivalnikoma in dvema straniščnima školjkama, toaleto za invalide z eno straniščno školjko in enim umivalnikom, otroško previjalnico ter reševalno postajo.

Za varnost skrbijo reševalci

Naložbo v vrednosti dobrih 114.000 evrov v celoti financira koprska mestna občina. Poleg tega bodo uredili nove tlakovane poti ter nov intervencijski vhod na plažo.

Do zaključka del, ki so predvidena konec tega meseca, bo plaža delovala nemoteno. V primeru oskrbovanja ranjencev je zato postavljena začasna mobilna reševalna postaja. Kopalci lahko še vedno uporabljajo sanitarije lokalov na plaži.

Mestno kopališče je sicer odprto med 9. in 19. uro, v tem času pa za varnost skrbijo trije reševalci. Za varnost po 19. uri skrbita dva reševalca, ki sta na plaži tudi do zgodnjih jutranjih ur. Julija in avgusta bodo reševalci za varnost skrbeli vse do 22. ure, so še navedli na občini.