Zvezdnik Liverpoola, ki se je poškodoval v finalu lige prvakov proti Real Madridu, se je pojavil na zadnjem treningu reprezentance pred odhodom v Rusijo oblečen v reprezentančni dres, vendar je trening nato preživel ob klepetu s strokovnim osebjem na polovici igrišča.

Trening si je prišlo ogledat nekaj tisoč navijačev, ki so glasno pozdravili Salaha in ostalo reprezentanco, poroča AFP. Sedemkratni afriški prvaki bodo v Rusiji tretjič nastopili na svetovnem prvenstvu, Salah pa je ključen del moštva.

Egiptovska nogometna zveza je že konec maja napovedala, da bo njegovo okrevanje trajalo tri tedne, za zdaj pa ni sporočila novih podrobnosti. To bi pomenilo, da skoraj zagotovo ne bo nared za prvo tekmo Egipta, ki bo 15. junija proti Urugvaju. Egiptovski tabor tako lahko upa, da bo Salah nared že štiri dni pozneje za tekmi z Rusijo, prepričani pa so, da bo igral 25. junija na zadnji tekmi skupine A proti Savdski Arabiji.

Glavni zdravnik reprezentance Mohamed Abu al Ela je v soboto za televizijsko mrežo ON Sport TV dejal, da bo o Salahovi pripravljenosti več znanega v naslednjih dneh.