Letos se je na osmi izbor Zavoda mladi podjetnik prijavilo kar 60 podjetnic in podjetnikov, med katerimi se je pred dnevi najboljša deseterica predstavila komisiji. Izmed njih so danes že izbrali najboljših pet, ki bodo imeli svojo zadnjo predstavitev ob zaključku celodnevne konference Mladi podjetnik! Zakaj pa ne?, ki bo čez teden dni, torej 15. junija.

Lani sta bila za podjetnika leta izbrana Anita Lozar in Matej Pelicon (na fotografiji) iz Pivovarne Pelicon. Prihodnji petek bo torej komisija med top pet izbrala najboljšega kot zgled vsem drugim mladim podjetnikom.

Najboljšo peterico sestavljajo Rok Starič, ki se je v poslovne vode podal s podjetjem Rock`s nut butter, Matic Vizjak, ki opravlja dopolnilno dejavnost na kmetiji, Uroš Požgan, Alen Velcer in Špela Lukas, ki tvorijo srce podjetja Kokica. Peterico pa zaključujejo Blaž Grah, Urban Kodela, Žan Menart, Matic Ozebek in Matic Vogrič iz Smart Optometry, ki je bil letos superfinalist izbora Start:up Slovenija, ter Iztok Smolič, Marko Bahor in Boštjan Kovač iz Agiledrop. jpš