Sedemintrideset nizov zapored je do včeraj na Rolandu Garrosu dobil španski teniški zvezdnik Rafael Nadal. Izjemen niz je v četrtfinalu prekinil Diego Schwartzman. Argentinec je potreboval več kot uro in serijo izjemnih udarcev, da je dobil prvi niz s 6:4. Na krilih uspeha je nadaljeval odlično igro, pripravljal Nadala, da je delal neizsiljene napake, kakršnih na pesku sicer ne dela. Ko je Schwartzman najbolj letel po igrišču in v drugem nizu vodil s 3:2, je dvoboj prekinil dež. V nadaljevanju je močno padel, Nadal je dobil tri zaporedne igre, nato pa je bil obračun dokončno prekinjen. Na drugem četrtfinalu dneva sta Marin Čilić in Juan Martin Del Potro igrišče zapustila ob koncu prvega niza pri izidu 6:6 in 5:5 v podaljšani igri. Oba dvoboja se bosta nadaljevala danes.

Pred četrtfinalom pri ženskah med Garbine Muguruza in Mario Šarapovo se je tresla gora, rodila pa se je miš. Španka je namreč v dobri uri odčitala lekcijo Rusinji ter jo premagala prvič v četrtem medsebojnem dvoboju. Maria Šarapova je v celotnem dvoboju, ki ga je izgubila z 2:6, 1:6, dobila le 38 točk. Torej pet manj kot Simona Halep, ki je v drugem četrtfinalnem dvoboju proti Nemki Angelique Kerber prvi niz izgubila v podaljšani igri. Prva igralka sveta je v nadaljevanju igrala kot prerojena in si z zmago s 6:3, 6:2 priigrala polfinale proti Garbine Muguruza.

»Igrala sem proti eni najboljših igralk, zato sem morala igrati na visoki ravni, da sem zmagala. Rezultat morda res kaže, da sem dvoboj dobila gladko, a ni bilo tako. Storila sem vse, da se tekma ni obrnila,« je priznala Garbine Muguruza, predlanska zmagovalka Rolanda Garrosa. »Začela sem preveč agresivno. Tretje žogice Angelique so tako prazne, da je težko zaključevati. V drugem nizu sem spremenila taktiko, kar se je obneslo,« je ključ do uspeha opisala Simona Halep, ki je lani v finalu priznala premoč Latvijki Jeleni Ostapenko.

Izmed igralcev, ki včeraj niso tekmovali, je bil glavni junak Marco Cecchinato. Zmaga Sicilijanca proti Srbu Novaku Đokoviću močno odmeva. Italijani svojemu novemu in nepričakovanemu junaku postavljajo spomenik. V zadnjih letih skrbi za uspehe na peščeni podlagi predvsem Fabio Fognini, ki je tudi letos igral vidno vlogo prvi teden turnirja, v drugem pa takoj izpadel proti Marinu Čiliću. Italijani se veselijo uspeha v moški konkurenci, saj se je nazadnje v polfinale turnirja največje četverice pred 40 leti v Parizu uvrstil Corrado Barazzutti. Zanimiva je primerjava zaslužkov najboljših teniških igralcev nekoč in danes. Videmčan Barazzutti, ki je v omenjenem polfinalu izgubil proti Bjornu Borgu z 0:6, 1:6, 0:6, je bil nekoč celo sedmi igralec sveta, v svoji karieri pa je zaslužil 660.000 evrov. Torej 100.000 več, kolikor jih bo prejel Cecchinato za uvrstitev v polfinale. Z morebitno novo senzacijo proti Dominicu Thiemu pa bi prejel najmanj 1,1 milijona evrov.

Ameriški ženski tenis bo imel danes sladke skrbi. V polfinalu se bosta namreč pomerili Sloane Stephens in Madison Keys. Tekmici ves čas poudarjata, da sta najboljši prijateljici, njun odnos pa bo znova na veliki preizkušnji. Lani je namreč Madison Keys, ki jo sijajno vodi nekdanja vrhunska igralka Lindsey Davenport, v finalu OP ZDA proti Sloane Stephens dobila le tri igre. Ob morebitnem novem porazu Madison Keys na veliki sceni bi znalo biti prijateljstvo vsaj kratek čas na preizkušnji. Sloane Stephens je namreč igralka velikih tekem. Potem ko je lani presenetljivo osvojila OP ZDA, je izgubila osem dvobojev zapored. Prvo zmago je dosegla šele konec februarja v Acapulcu, torej debelih pet mesecev po zmagi v New Yorku. Danes se bosta za finalno vstopnico borili tudi Garbine Muguruza in Simona Halep. »Vesela sem, da me že danes čaka polfinale, saj rada tekmujem vsak dan. V nasprotnem primeru bi opravila naporen trening, ki ni tako prijeten,« se veseli polfinalnega dvoboja Muguruza.